Condensatie

Condensatie komt voor op plaatsen waar de lucht veel vocht bevat, denk bijvoorbeeld aan ruimtes waarin gekookt, gedoucht of afgewassen wordt. Het vocht slaat neer op koude oppervlakken waardoor condensatie ontstaat. Denk maar aan uw ramen in de keuken wanneer de dampkap niet aanstaat of de spiegel in de badkamer na het douchen.

Condensatie

Goede ventilatie

Vocht in huis dat niet afgevoerd kan worden blijft hangen in het bouwmateriaal en dat kan zorgen voor schimmel en schade. Het vocht moet naar buiten worden afgevoerd en dit kan alleen door middel van een goede ventilatie.

Koudebruggen voorkomen

Een koudebrug is een plaats in het constructiedeel waar de thermische isolatie niet doorloopt of waar platen niet op elkaar aansluiten. Hierdoor gaat er veel warmte verloren, maar de warme binnenlucht koelt ook af in contact met dat koude oppervlak. Hier ontstaat ook condensatie, dit kan schimmel en nare geurtjes tot gevolg hebben.

Het is belangrijk dat ervoor te zorgen dat langdurige condensatie niet kan plaatsvinden. Schimmels tasten de muren en meubels aan en kunnen leiden tot gezondheidsproblemen. Zo hebben kinderen die opgroeien in een vochtig huis 2,5 keer vaker last van aandoeningen aan de luchtwegen dan kinderen die opgroeien in een huis met zuivere lucht. Een goede ventilatie is dus erg belangrijk!

Vochtbestrijding inschakelen

Mocht u voldoende ventileren en het idee hebben dat er nog steeds condensatie plaatsvindt, dan kunt u het beste een expert inschakelen die ter plaatste bekijkt welke oplossing bij uw persoonlijke situatie past.

Door hier offertes van diverse vochtbestrijders uit uw regio te vergelijken op prijs en kwaliteit, kunt u eenvoudig kiezen voor de vochtbestrijder met de voor u beste prijs-kwaliteit verhouding. Het aanvragen van offertes is snel en eenvoudig en bovendien geheel gratis en vrijblijvend!

Vragen

Dat mag altijd.

Onze vochtbestrijders bevinden zich altijd in uw regio. We sturen uw offerte-aanvraag op basis van uw postcode door naar de dichtstbijzijnde vochtbestrijdingsfirma's.
Omdat u van meerdere vochtbestrijders (maximaal 6) een offerte krijgt, kunt u eenvoudig vergelijken en besparen op uw vochtbestrijding!
Jazeker! U beslist natuurlijk altijd zelf of u de klus uiteindelijk laat uitvoeren door een vochtbestrijder. De offerte-aanvraag is geheel gratis en vrijblijvend.