Opstijgend vocht

Opstijgend vocht is één van de meest voorkomende vochtproblemen in huis. Grondwater komt omhoog en trekt de muren in omdat de gebruikte bouwmaterialen poreus zijn en het water als een soort spons in zich opnemen. Dit probleem zien we vaak in de oudere gebouwen en woningen.

Opstijgend vocht
Vroeger werd er geen gebruik gemaakt van horizontale vochtschermen. Wanneer er wel een waterkring geplaatst is, is de kans groot dat deze roofing inmiddels versleten is en geen bescherming meer biedt tegen opstijgend vocht.

Gevolgen van opstijgend vocht

Het probleem is vooral zichtbaar op de bodem van de begane grond tot ongeveer 1,50  meter hoog. Houten plinten zijn vochtig of aan het rotten, soms is de zoutafzetting ook zichtbaar op de muren. Dan bladdert de verf af en laat behangpapier los. Een probleem wat zich vaak voordat bij opstijgend vocht is schimmelvorming.

Opstijgend vocht behandelen

De meest gebruikte methode om opstijgend vocht tegen te gaan is de muren injecteren met een vochtwerend middel. Er zijn meerdere producten waarmee dit kan, deze werken allemaal volgens hetzelfde principe. Eenmaal geïnjecteerd in de muur vormen ze een waterdichte laag die opstijgend vocht tegenhoudt.

Meestal zal bij de behandeling van opstijgend vocht ook gekeken worden naar de herstelling van pleisterwerk, plinten of andere materialen die aangetast of beschimmeld zijn door het vocht.

Vocht specialisten vergelijken

Het is aan te raden om opstijgend vocht door een specialist te laten verhelpen. U kunt hier gratis meerdere vochtbestrijding offertes aanvragen en deze vergelijken in prijs en kwaliteit, zo vindt u eenvoudig professionele vochtbestrijding tegen de juiste prijs!

Het aanvragen van offertes in snel, gemakkelijk en bovendien geheel gratis en vrijblijvend!

Vragen

Dat mag altijd.

Onze vochtbestrijders bevinden zich altijd in uw regio. We sturen uw offerte-aanvraag op basis van uw postcode door naar de dichtstbijzijnde vochtbestrijdingsfirma's.
Omdat u van meerdere vochtbestrijders (maximaal 6) een offerte krijgt, kunt u eenvoudig vergelijken en besparen op uw vochtbestrijding!
Jazeker! U beslist natuurlijk altijd zelf of u de klus uiteindelijk laat uitvoeren door een vochtbestrijder. De offerte-aanvraag is geheel gratis en vrijblijvend.