Schimmel verwijderen

Schimmelvorming kan leiden tot gezondheidsproblemen, daarom is het belangrijk om schimmelvorming zo snel mogelijk tegen te gaan. Voordat u schimmel gaat verwijderen moet u eerst de oorzaak van de schimmel vinden en aanpakken, anders bent u aan het dweilen met de kraan open.

Schimmel verwijderen

Oorzaak van schimmel

De oorzaak van schimmel is altijd vocht, maar waar komt dit vandaan? Wanneer u de vochtbron niet elimineert, zal de schimmel zeker terugkeren. Maar wanneer weet u nou of de vochtbron succesvol is aangepakt? U kunt dit bijvoorbeeld meten met een vochtigheidsmeter, het vochtgehalte van poreuze materialen zoals bouwplaten moeten onder de 15% zitten.

Schimmel zelf verwijderen

De vraag van veel mensen is vaak of ze schimmel zelf kunnen behandelen. Dit is mogelijk, echter is het aan te raden om bij schimmel op grote schaal een professionele firma in te schakelen. Hoe groter de aantasting, hoe groter het risico op blootstelling aan schimmelsporen tijdens het reinigen.

Kleine oppervlakken die aangetast zijn kunt u daarentegen wel zelf aanpakken. Hierbij is het belangrijk dat u de schimmelsporen niet uiteendrijft. Droge en donzige groepen schimmels zijn vaak bedekt met minieme sporen die gemakkelijk door de lucht bewegen. Als u deze schimmel verstoort, produceert u een schimmelwolk die zich verspreidt door de rest van uw woning. Er zijn 3 aspecten waarmee u rekening moet houden:

- Bevochtig de plek voordat u gaat poetsen, dit vermindert het aantal sporen dat zich verspreid door de lucht aanzienlijk.
- Als u het idee heeft dat uw verwarming, ventilatie of airco besmet is met schimmels, zet deze dan niet aan. Zo riskeert u niet dat de schimmel door uw woning geblazen wordt.
- Bij schimmel op plafondtegels is de hoeveelheid schimmel meestal meer dan u denkt. Daarom moet u beide zijden nat maken voordat u deze tegel verwijdert.

Schimmel professioneel laten verwijderen

Wanneer u schimmel in huis liever professioneel wilt laten verwijderen, dan is het aan te raden om hiervoor offertes van diverse vocht specialisten te vergelijken. U kunt zo kijken naar prijs en kwaliteit en op die manier eenvoudig kiezen voor vochtbestrijding tegen de voor u beste prijs-kwaliteit verhouding.

Het aanvragen van offertes is snel, gemakkelijk en daarnaast geheel gratis en vrijblijvend!

Vragen

Dat mag altijd.

Onze vochtbestrijders bevinden zich altijd in uw regio. We sturen uw offerte-aanvraag op basis van uw postcode door naar de dichtstbijzijnde vochtbestrijdingsfirma's.
Omdat u van meerdere vochtbestrijders (maximaal 6) een offerte krijgt, kunt u eenvoudig vergelijken en besparen op uw vochtbestrijding!
Jazeker! U beslist natuurlijk altijd zelf of u de klus uiteindelijk laat uitvoeren door een vochtbestrijder. De offerte-aanvraag is geheel gratis en vrijblijvend.